Din nouă bistriţeni înscrişi în concurs, doar şapte au şansa să devină magistraţi

Institutul Naţional al Magistraturii va organiza primul concurs de admitere din acest an în data de 21 martie, miza fiind 85 de posturi de judecător şi 60 de procuror (magistraţi asistenţi). Trei dintre locurile vacante de judecători sunt la instanţele din Bistriţa-Năsăud - două la Judecătoria Bistriţa şi unul la Judecătoria Năsăud. În această sesiune, în judeţul nostru, nu a fost scos la concurs niciun post de procuror.

La concursul de admitere în magistratură s-au înscris nouă absolvenţi de Drept din judeţul Bistriţa-Năsăud. În concurs au rămas doar şapte, unul dintre candidaţi s-a retras din competiţie, iar unui alt candidat i-a fost respins dosarul, deoarece nu îndeplinea condiţiile de vechime în funcţie prevăzute de art.33, alin.1 din Legea 303/2004, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Cei şapte candidaţi rămaşi în cursă au îndeplinit condiţiile prevăzute de lege: au cel puţin cinci ani vechime în specialitate şi la momentul de faţă sunt consilieri juridici, ofiţeri de Poliţie cu studii juridice, grefieri cu studii superioare sau avocaţi.

În 21 martie are loc desfăşurarea probei scrise de verificare a cunoştinţelor practice şi teoretice, iar în 7 aprilie vor fi afişate rezultatele finale.

Anul 2010 va fi unul plin pentru purtătorii de robe. Fie ei grefieri, magistraţi stagiari, judecători ori procurori cu vechi state de funcţii, sau chiar magistraţi care îşi doresc funcţii de conducere, cu toţii vor avea posibilitatea să promoveze în carieră prin participarea la unul dintre cele şapte concursuri "tematice" care vor fi organizate de Consiliul Superior al Magistraturii.

Se vor derula, pe parcursul acestui an, concursul pentru admiterea în magistratură (o sesiune în luna martie şi o a doua sesiune în perioada octombrie - noiembrie); concursul pentru numirea în funcţii de conducere a magistraţilor (o singură sesiune, în perioada mai - iunie); concursul de promovare a magistraţilor în funcţii de execuţie (promovarea în instanţe de rang superior - în luna mai); concursul de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri (în luna septembrie); concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (în perioada august - septembrie); examenul de capacitate al magistraţilor stagiari (în perioada octombrie - decembrie).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]