PDL vrea candidaţi femei în proporţie de 40%

Sulfina Barbu, preşedintele Organizatiei de femei a PDL, a depus o iniţiativă legislativă privind introducerea cotei obligatorii de reprezentare politică a femeilor în Parlamentul României, astfel că partidele vor fi obligate să propună drept candidaţi femei în proporţie de 40%. Iniţiativa legislativă a fost depusă la Camera Deputaţilor în data de 19 octombrie, în regim de urgenţă.

„Trebuie să avansăm cu reprezentarea politică a femeilor de la egalitatea de şanse la egalitatea de rezultate. Este adevărat că acum femeile au garantat prin lege tratamentul egal, însă rezultatele sunt încă foarte slabe. Doar 9,76 % dintre parlamentari sunt femei. Ca să trecem de la acest 9,76% la o candidatură consistentă a unei femei la Preşedinţia ţării, femeile trebuie sprijinite, impulsionate să se implice mai mult în viaţa politică", spune Sulfina Barbu.

Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că iniţiativa legislativă a Sulfinei Barbu privind creşterea gradului de reprezentare al femeilor în viaţa politică este «cel puţin la prima vedere, una interesantă». Chiar dacă prin Constituţia României şi Legea 202/2002 privind egalitatea de şanse între femeri şi bărbaţi se consacră acest lucru, a precizat deputatul Oltean, prezenţa femeilor în Parlament, Guvern sau în alte demnităţi publice este sub nivelul celei din UE. «Rămâne să vedem cum vom gândi cadrul legal pentru ca această iniţiativă, într-adevăr, să poată fi materializată. Rămâne să vedem în ce măsură partidele politice vor putea fi sensibilizate pentru ca să creăm condiţiile ca femeile să fie alese », a adăugat liderul PDL.

De altfel, liderul bistriţean al PDL, unul dintre susţinătorii femeilor în ascensiunea politică, este cel care a declarat, de ceva vreme, că ar vota în fruntea PDL "o femeie frumoasă, deşteaptă şi bine intenţionată, cu cunoştinţe vaste şi cu dorinţa de a face lucruri bune pentru ţară".

De la Cotroceni, promovarea femeilor se vede altfel. Preşedintele Traian Băsescu a declarat într-un interviu că nu dă nicio şansă unei femei în cursa pentru şefia PDL sau la prezidenţiale. "Exclud un candidat femeie şi la preşedinţia partidului şi la Preşedinţia României. Nu exclud candidatura, exclud şansa", a spus preşedintele Băsescu, într-o emisiune la PRO TV. Aşadar, de la cap începe discriminarea ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5