Pentru a comunica cu prefectul, trebuie să ne facem cont pe Skype

Primarul, consilierii locali, angajaţii administraţiilor locale din judeţ, şi nu în ultimul rând, cetăţenii, vor da piept cu internetul.

Prefectul s-a hotărât să facă economii şi să renunţe la corespondenţa clasică, la modul clasic în care se organizau audienţele. De acum înainte, totul, dar absolut totul va fi online.

Parcă îl şi văd pe badea Ion din Cucuieţii din Vale, care ajutat de un angajat al primăriei, care bineînţeles, nu va fi remunerat pentru acest lucru, ci va face totul din pasiune, cum îşi va face cont pe Skype şi va comunica cu prefectul.

Să vezi tu atunci, rezolvare a problemelor de fond funciar. Să vezi tu atunci, amenzi online! Să vezi tu atunci ce spam-uri va primi prefectul!

Problema care se pune e, dacă nu vorbim, din nou, despre milioane de lei risipiţi pe ,,insule informatice” care nu comunică între ele.

,,În perioada 2000-2008 în România s-au investit 6 miliarde euro în zona sistemelor electronice proprii administraţiei publice şi fiecare instituţie are mai multe sisteme, iar acestea nu comunică intre ele”, declara pentru Hotnews, un înalt oficial roman despre banii cheltuiţi pentru informatizarea birocraţiei.

De la începutul lui 2011, alte zeci de milioane de euro (bani europeni şi bani publici) au fost alocate pentru noi sisteme informatice în instituţiile publice. Vor comunica aceste sisteme sau nu am avansat deloc?

Proiectul ,,@dministratie modernă în slujba cetăţeanului” implementat de Instituţia Prefectului are o valoare totală de 2.078.768,68 lei, din care 1.676.571,52 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5