Prefectura, o administraţie modernă, de 2 milioane de lei… în slujba cetăţeanului

Sintagma „În slujba cetăţeanului" nu se regăseşte întotdeauna în realitate. În acest sens, Instituţia prefectului Bistriţa –Năsăud va implementa proiectul „ @dministraţie modernă în slujba cetăţeanului" prin care se urmăreşte dezvoltarea calităţii managementului şi structurii administraţiei publice. Proiectul va dura 19 luni, iar 291 de angajaţi ai Prefecturii, ai serviciilor deconcentrate şi ai primăriilor din judeţ vor fi instruiţi pentru utilizarea aplicaţiei informatice.

În acest scop, ministrul Comunicaţiilor,Valerian Vreme,a fost prezent, ieri la Bistriţa, pentru a semna contractul de finanţare din fonduri structurale, pentru proiectul ,,@dministraţie modernă în slujba cetăţeanului”.

Valoarea totală a proiectului este de 2.078.768,68 lei, din care 1.676.571,52 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile.

Scopul proiectului este de a pune la dispoziţia cetăţenilor, un sistem electronic de tip e-administraţie, pentru furnizarea de servicii publice electronice, prin informatizarea a 15 fluxuri de lucru interne.

,, Sunt onorat să fiu la Bistriţa, deoarece Bistriţa a avut un cuvânt greu de spus în domeniul IT prin specialiştii pe care îi are în domeniu. Implementarea acestui proiect va oferi posibilitatea atât cetăţenilor, cât şi agenţilor economici, de a interacţiona, în mod bidirecţional, cu serviciile de administraţie, pentru a obţine informaţii de interes public, dar şi pentru a primi răspuns la solicitări”, a declarat ministrul Comunicaţiilor Valerian Vreme.

Prin intermediul sistemului, cetăţenii vor avea acces la următoarele tipuri de servicii electronice: vizualizarea informaţiilor publice on-line; descărcarea de formulare-avize pentru completare; consultarea stadiului unei cereri depuse; audienţă on-line; plata on-line a taxelor-plată de apostilare; informare integrată pentru cetăţeni şi mediul de afaceri în domeniul serviciilor publice de eliberare paşapoarte, permise auto, înmatriculări, apostilare documente, eliberarea autorizaţiilor pentru colectarea deşeurilor.

,,De asemenea, ponderea serviciilor electronice implementate, ca urmare a realizării proiectului, în totalul serviciilor furnizate de solicitant va creşte până la 63% la finalul implementării proiectului”, a precizat ministrul Comunicaţiilor.

La eveniment a fost prezent şi deputatul PDL, Ioan Oltean, alături de reprezentanţi ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5