Pentru credite, pensionarii apelează la Casa de Ajutor Reciproc

Anul trecut, aproape 5.000 de persoane au beneficiat de împrumuturi rambursabile de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistriţa-Năsăud. Valoarea totală a împrumuturilor este de aproape 6 milioane lei, în medie revenind 1.200 lei, de persoană. Împrumuturile se acordă până la limita maximă de 3.000 lei, rambursabili în 24 rate lunare.

,,Dobânda practicată este de 15% pe an, şi se aplică la suma rămasă scadentă după ce a fost achitată o rată. În urma unor analize efectuate la Casă, rezultă că cele mai multe împrumuturi solicitate sunt între 800-1.500 lei, dar sunt mulţi care iau şi până la plafonul maxim de 3.000 lei”, a precizat Gheorghe Ostahie, preşedintele Casei de Ajutor reciproc a Pensionarilor B-N.

În ceea ce priveşte ajutoarele nerambursabile pentru înmormântare, în cursul anului trecut, au fost înregistrate la CARP B-N peste 300 de cazuri de decese, din rândul membrilor.

,,Urmaşii celor decedaţi au primit de la Casă, ajutoare în sumă totală de aproape 150.000 lei, revenind în medie peste 400 de lei pentru fiecare caz de deces. La aceste ajutoare se mai adaugă şi cotizaţiile pe care le-au avut cei decedaţi. Aceste ajutoare s-au acordat în raport de numărul de ani în care au contribuit la fondul de contribuţii pentru cazuri de deces”, a completat Gheorghe Ostahie.

Tot în 2008, CARP B-N a acordat şi ajutoare nerambursabile (ocazionale), în bani, în sumă totală de aproape 15.000 lei unui număr de 146 de membri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5