Aproape 4000 de năsăudeni, înscrişi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor

Gălăţan Valentin

Recent a avut loc în frumoasa sală a restaurantului „Casa Albă” din Năsăud, Adunarea generală a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din zona Văii Someşului, Sălăuţei şi Ilvelor.
Reprezentanţii persoanelor de vârsta a treia, în număr de peste treizeci, au dezbătut materialele de pe ordinea de zi, prezentate de către vicepreşedintele Consiliului de administraţie, dl. Putilean Vasile, precum şi rezultatele financiare ale anului 2015, prezentate de d-na Viorica Morar – contabila şefă a Casei. De asemenea, au fost prezentate şi materiale pentru îmbunătăţirea activităţii pentru anul 2016, respectiv un proiect de hotărâre, precum şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an.
Materialele au reliefat activitatea bună a Casei, sprijinul acordat de către cei douăzeci şi unu de împuterniciţi ai fiecărei comune, ridicându-se la nivelul actual al cerinţelor ce se impun. Astfel, Casa a acordat în anul 2015 împrumuturi solicitanţilor care se ridică la peste 4,5 milioane lei, la un număr de 1.398 solicitanţi, s-au acordat ajutoare de deces în sumă de peste 78 mii lei, la un număr de 117 decedaţi în anul de analiză. De asemenea, s-au acordat ajutoare nerambursabile pentru persoanele cu venituri mici, ajutoare şi decontarea unei părţi din transportul la staţiuni, pentru proteze şi ochelari, de peste 9 mii lei.
Aceste rezultate au creat în rândul pensionarilor un puternic stimulent, astfel că în anul încheiat s-au înscris în Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor 368 noi membri, numărul acestora ajungând la 3.878 membri la finalul anului 2015.
Excursiile organizate de către Casă cu pensionarii la diverse lăcaşuri de cult din ţară, printre care amintim la mormântul lui Arsenie Boca, la Tăşnad, organizarea Revelionului pensionarilor şi a altor activităţi recreative, a creat în rândul pensionarilor o mai mare încredere în Casa de Ajutor Reciproc.
Adunarea generală s-a încheiat într-o atmosferă de încredere deosebită în organele de conducere, aceasta luând sfârşit prin organizarea unei mese festive.
Pe această cale, pensionarii din raza de activitate a CARP Năsăud aduc mulţumiri organelor de conducere, respectiv Comitetului director şi salariaţilor care contribuie la bunul mers al activităţii acestei unităţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5