Aproape 500 de persoane s-au împrumutat de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistriţa

Anul trecut, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistriţa a acordat ajutoare nerambursabile la 468 de pensionari, în valoare de 2.700 lei. Au fost repartizaţi de la Casa de Ajutor Reciproc Bucureşti aproape 1.400 lei, care au fost distribuiţi unui număr de 35 de persoane cu venituri mici.

Potrivit raportului de activitate pe anul 2008, au fost organizate 13 excursii la care au participat 580 de persoane pentru care CARP Bistriţa a contribuit cu 60% din valoare. De asemenea, CARP a acordat şi alte ajutoare în mod deosebit, persoanelor sărace.

,,În cursul anului 2008, tot mai mulţi pensionari au aderat la această formă de asociere, pentru a putea beneficia de serviciile oferite de către Casă, locul unde ei găsesc un sprijin concret pentru a-şi putea rezolva unele nevoi concrete, pe o durată mai scurtă, sau mai lungă de timp. În general, sunt pensionarii care au nevoie de unele ajutoare şi un sprijin din partea cuiva, pe care nu-l găsesc în altă parte, dar aici îl găsesc prin fapte concrete şi palpabile. Numai în cursul lunii ianuarie 2009, la CARP Bistriţa, au fost înregistraţi 161 pensionari, care au devenit membri ai aceste Case. Din analizele efectuate la începutul acestui an, rezultă că dintre cei care au cerut aderarea la CARP în anul 2008, circa 76% sunt dintre cei care o pensie de până la 500 de lei”, a declarat Gheorghe Ostahie, preşedintele CARP B-N.

Carmen Bulz

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5