Pentru prima dată, Mitropolitul Andrei, la Malin. Părintele Mihai Koblicska şi primarul Ioan Mureşan, împreună cu credincioşii, s-au bucurat de o zi a binecuvântării

Bucurie mare pentru credinicoşii ortodocşi din Malin. Pentru prima dată, a poposit aici ÎPS părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, primit încă de la poarta de intrare în localitate, făcută special pentru acest eveniment, cu ramuri de brad şi icoana Mântuitorului, de către tineri în frumoase costume populare, călare, aşa cum este datina străbună pentru a întâmpina oaspeţii de seamă.
Apoi, în faţa bisericii, Înaltul ierah a fost primit de preotul paroh Mihai Koblicska, protopopul Doru Zinveliu cu Evanghelia, primarul Ioan Mureşan ( într-un fumos costum popular), iar tinerii din sat l-au aşteptat cu pâine şi sare, dar şi cu un buchet de flori, semn al preţuirii şi al mulţumirii prezenţei în mijlocul lor. La eveniment a fost prezent şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vasile Puica, alte oficialităţi care s-au bucurat, alături de credincioşi, de sărbătoarea duhovnicească. Evenimentul a continuat la Casa Parohială cu o sfeştanie, Mitropolitul Andrie punând semnul Sfintei Cruci pe lucrările săvârşite aici.
„Comunitatea din Malin a reuşit, împreună cu părintele Mihai să facă o casă parohială aşa cum îi şade bine să aibă fiecare comunitate. Cuvântul Înaltpreasfinţitului a ridicat sufleteşte, într-o zi plină de soare, mulţimea credincioşilor din sat, atât reformaţi, cât şi ortodocşi, care au participat cu multă dragoste, împreună, la Sfânta Liturghie. A fost binecuvântarea pe care a adus-o Dumnezeu prin darurile de pâine şi vin care s-a pogorât din cer prin Sfânta Cuminecătură. S-a pus accent pe ajutorul pe care-l dăm celor de lângă noi, care face parte din Trupul Domnului nostru Iisus Hristos, care este Sfânta Biserică. Mulţime de credincioşi au venit de pe toate satele şi au asistat la o liturghie foarte frumoasă, pentru care-i mulţumim bunului Dumnezeu” a declarat parintele protopop Doru Zinveliu. Biserica are o vechime de peste 100 de ani, iar casa parohiala a fost reabilitata in ultimii trei ani atât în exterior, cât şi în interior . Părintele Mihai Koblicska, împreună cu credincioşii au realizat o casă parohială de care se va bucura întreaga comunitate pentrru că aici vor avea loc şi activităţi împreună cu tinerii şi credincioşii din localitate. De altfel, la sfinţirea casei parohiale, Mitropolitul Andrei i-a dăruit preotesei Alina Koblicska o icoană care să ateste faptul că în acest loc va sta o familie model pentru comunitate, cea a preotului.
A fost o zi care, cu siguranţă va rămâne ca un reper pentru comunitatea din Malin, părintele Mihai Koblicska, unul dintre vrednicii tineri primind brâu roşi pentru munca depusă în sânul biericii, iar primarul Ioan Mureşan ordinul Sfinţilor Martiri Năsăudeni, meritând felicitările noastre.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5