Pentru a proteja mediul, copiii pot deveni eco-agenţi de spionaj

Copiii care au acces la Internet, pot învăţa în ce mod pot proteja mediul înconjurător, urmărindu-i pe eco- răufăcători pe site-ul http://ecoagents.eea.europa.eu/ pus la dispoziţie de Agenţia Europeană de Mediu, disponibil în 24 de limbi. Înscriindu-se pe site, copiii între 9 şi 14 ani devin automat eco-agenţi de spionaj în diferite poveşti cu benzi desenate. În fiecare poveste, cinci eroi din Olanda, Finlanda, Polonia, Turcia şi Grecia primesc o misiune specială, cum ar fi să se înfiltreze într-un parc eolian din Olanda care este, de fapt, un paravan pentru o instalaţie de extracţie de gaze.

După ce îşi creează profilul personal, fiecare nou agent apare chiar în benzile desenate alături de personajele permanente. Fiecare misiune cuprinde jocuri în care copiii câştigă puncte care se adună la scorul general. Există deja două poveşti on-line: una despre schimbarea climatică şi una despre calitatea apei. Vor mai urma poveşti despre modul de viaţă, biodiversitate şi calitatea aerului.

Fiecărei poveşti îi corespunde un set de întrebări. Cine răspunde corect primeşte un răspuns şi mai multe informaţii despre subiectul respectiv, iar cine răspunde greşit primeşte mai întâi un indiciu, iar apoi este invitat să încerce din nou. Întrebările pot fi, de asemenea, descărcate şi utilizate în clasă. Profesorii pot accesa şi alte materiale educative, precum şi o listă a site-urilor web în care se găsesc informaţii mai detaliate despre chestiuni legate de mediu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5