Percheziţii în Bistriţa-Năsăud, pentru infracţiuni informatice şi mijloace de plată electronice

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Constanţa, Bucureşti,  Alba - Iulia  şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, Brăila şi Bistriţa-Năsăud au efectuat  astăzi un număr de 34 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Prahova, Constanţa, Vâlcea, Alba, Brăila, Bistriţa - Năsăud şi a municipiului Bucureşti. Acţiunea a vizat destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 31 de persoane, specializată în comiterea de infracţiuni informatice şi cu mijloace de plată electronică.

    „În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada aprilie 2013 – decembrie 2014 membrii grupării au obţinut şi perfecţionat echipamente de skimming în România, pe care le-au folosit pe teritoriile mai multor state (Germania, Suedia, Danemarca,  Norvegia, Turcia, Franţa, Marea Britanie, Spania, Ecuador, Filipine, Panama)  pentru obţinerea unor date de identificare de carduri bancare, inscripţionarea ulterioară pe carduri blank şi retrageri de numerar.

    Activitatea infracţională era desfăşurată în mod organizat, strict ierarhizat, membrii grupării având atribuţii bine determinate în cadrul reţelei.

    Ca modalităţi de operare în activitatea de skimming există suspiciuni că membrii grupării fie introduceau cipuri electronice în POS - urile unor magazine, unde pătrundeau prin efracţie simulând furturi mărunte fie utilizau dispozitive confecţionate artizanal în special în zone nesupravegheate de camere video (benzinării, spălătorii auto şi bancomate)”, se arată în comunicatul DIICOT.

    La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi aduse 30 de persoane în vederea audierii.     Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii Constanţa şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigăzilor Mobile de Jandarmi Constanţa şi Ploieşti.

    În cauză s-a cooperat cu autorităţi judiciare din Suedia, Franţa, Germania şi cu Biroul Serviciului Secret din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5