Persoane din Parva cercetate pentru contrabandă calificată, braconaj cinegetic şi deţinere ilegală de arme

Mai multe persoane din comuna Parva sunt  cercetate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată, braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

“Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată, braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Ca urmare a extinderii cercetărilor, la data de 23 iunie a.c. au fost dispuse 4 percheziţii domiciliare pe raza localităţii Parva. În urma acestor percheziţii două persoane, respectiv un bărbat, de 45 ani şi o femeie, de 31 ani, ambii din Parva, au fost conduşi la sediu în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Bărbatul este bănuit că în perioada 2013-18 februarie 2016 ar fi deţinut ilegal o armă letală de vânătoare şi 116 cartuşe aferente. Faţă de bărbatul, de 45 ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat ulterior instanţei, care a dispus arestul la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Femeia de 31 ani este bănuită că în perioada 2013-2014 ar fi deţinut ilegal două arme letale de vânătoare. Faţă de femeie, parchetul a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, se precizează în comunicatul IPJ BN.

La aceeași dată,  Judecătoria Bistrița a confirmat arestarea pentru 30 de zile a unui bărbat, de 36 ani, din Parva, împotriva căruia, în aceeași cauză  a fost emis anterior, un mandat european de arestare pus in executare de autoritățile statului german.

Bărbatul de 36 ani este bănuit că în perioada 2012-2016 ar fi introdus ilegal pe teritoriul României și ar fi deținut ilegal 4 arme letale cu destinația vânătoare.

Cercetările continuă de Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Acţiuni Speciale, Poliţiei oraşului Beclean şi Poliţiei oraşului Năsăud.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5