Persoanele vârstnice rezidente la Nuşeni, sărbătorite de artiştii de la Dor Românesc

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, prin Centrul pentru Persoane cu Handicap și Persoane Vârstnice Nuseni, a organizat astăzi un eveniment dedicat persoanelor găzduite de această unitate.

Manifestarea a debutat cu o slujbă religioasă a fost oficiată de pr. Ioan Aurel Rus şi pr. Antal Dacian. În faţa sărbătotiţilor au evoluat artiştii Ansamblului profesionist ‟Dor Romanesc” al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud. La final, a fost pregătită o masă festivă.

La eveniment au luat parte vicepreședintele Consiliului Judeţean - Alexandru Pugna, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului B-N - Delia Claudia Fontul, directorul general adjunct DGASPC B-N – Maria Mirela Sângeorzan, şeful Centrului pentru Persoane cu Handicap şi Persoane Vârstnice Nuşeni – Marius Mihai Pop, precum și șefii centrelor rezidențiale din subordinea DGASPC B-N. Nu în ultimul rând, au onorat cu prezenţa membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, se arată în comunicatul transmis de DGASPC BN.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106, iar de atunci, în fiecare an, la 1 octombrie, toate statele membre ONU marchează, prin diverse evenimente, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5