Bucurie la Nuşeni ! Preşedintele Radu Moldovan a felicitat, la centenar, pe Maria Arpăşteuan. Flori şi diplome pentru sărbătorită

Clipe de neuitat şi de o mare bucurie au trăit toţi cei cazaţi şi aflaţi în îngrijire la Centrul pentru Persoane cu Handicap şi Persoane Vârstnice de la Nuşeni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.
Cei care s-au gândit şi îngrijit să le creeze clipe de fericire acestor categorii deosebite de cetăţeni au fost cei de la instituţia DGASPC Bistriţa-Năsăud, unde d-na Delia Fontul – director, s-a implicat, cu trup şi suflet, pentru a le aduce o rază de speranţă şi fericire acestor vârstnici, loviţi uneori de soartă.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului B-N a organizat, în 7 octombrie, un eveniment de o sensibilitate aparte pentru persoanele găzduite la Căminul de Persoane Vârstnice Nuşeni, oferindu-le o masă festivă şi un deosebit spectacol folcloric susţinut de Ansamblul profesionist „Dor Românesc” de la CJC B-N.
De o bucurie aparte a avut noroc d-na Maria Arpăşteuan, născută la data de 18.11.1914, centenara fiind felicitată de oficialităţile prezente, oferindu-i-se flori, o plachetă aniversară şi tradiţionalul tort, pentru care „tânăra de 100 de ani” a mulţumit.
Au onorat cu prezenţa la acest deosebit şi de mare omenie eveniment: preşedintele CJ B-N – Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele C.J. – Alexandru Pugna, director economic C.J – Iulian Teofil Ciorbă, părintele Stareţ de la Mănăstirea Nuşeni – Paisie Iloaie, senatorul Ioan Deneş, primarul oraşului Beclean – Nicolae Moldovan, primarul comunei Nuşeni – Ioan Mureşan, director general DGASPC B-N – Delia Claudia Fontul, director general adjunct – Crina Iuliana Andreica, şefii centrelor rezidenţiale din subordinea DGASPC B-N.
Preşedintele CJ B-N, Radu Moldovan, a precizat: „Am vrut să punctez acest eveniment din respect pentru dumneavoastră, am fost şi vom fi alături de dumneavoastră. La mulţi ani şi să dea Domnul să ne vedem mulţi ani de acum încolo”.
Reamintim că Adunarea Generală ONU a instituit, în decembrie 1990, ca în fiecare an, la 1 octombrie, să se sărbătorească Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5