Peste 100 de voluntari la Ambulanţă! Dr. Muzsi: Sunt doi ochi şi două mâini în plus!

Bocskai Eliza

La sedinţa lunară a Colegiului Prefectural, găzduită de Serviciul Judeţean de Ambulanţă, dr. Muzsi Annabella, managerul SAJ BN, a vorbit despre numărul mare de persoane care fac voluntariat în domeniul urgenţei medicale.

         „Avem 106 voluntari. (…) Nu mai avem parteneriatul cu Crucea Roşie. Cei care doresc să vină, sunt instruiţi de Crucea Roşie, iar pe urmă sunt îndrumaţi să vină la noi. Pentru a fi voluntari, trebuie să aibă cursul făcut la Crucea Roşie, apoi îi cursăm noi””, a declarat dr. Muzsi. Aceasta a adăugat că, anual, în lunile ianuarie- februarie şi noiembrie, SAJ BN organizează campanii de recrutare, care înseamnă anumite cursuri, testare, după care intră în activitate cu echipajele.

„Sunt foarte doriţi de echipajele operative. Sunt doi ochi şi două mâini în plus, ceea ce într-o situaţie de urgenţă contează foarte mult. Voluntariatul se face pe bază de contract. La solicitare şi, în funcţie de orele efectuate, eliberăm adeverinţă. Există locuri de muncă unde această experienţă acumulată este foarte utilă. Cei care pleacă în străinătate cer aceste adeverinţă. Legea voluntariatului spune că activitatea de voluntariat reprezintă experienţă profesională, nu vechime în muncă”, a explicat dr. Muzsi.

       Potrivit acesteia, voluntarii provind din diverse domenii de activitate.  „Sunt persoane tinere, absolvenţi de liceu, sunt oameni care vor să meargă la Şcoala Postliceală Sanitară, dar sunt şi ingineri, sunt persoane de toate categoriile. Singura restricţie este că trebuie să aibă 18 ani, nu putem lua minori. Voluntarul vine la 7 dimineaţa, este alocat unui echipaj şi 12 ore face parte din acel echipaj. Şeful de echipaj răspunde de el. Riscul de accident în munca în mişcare este foarte mare. Din acest motiv nu luăm minori, chiar dacă părinţii vin cu împuternicire notarială”, a încheiat managerul SAJ BN.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5