Peste 1000 tone de material antiderapant, folosite pentru deszăpezirea drumurilor din Bistriţa-Năsăud

Bistriţa–Năsăud se află sub incidenţa codului galben de ninsori, până la ora 18.00, potrivit ultimei actualizări primite de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

„La ora 11.00, toate drumurile naţionale şi judeţene erau deschise circulaţiei, însă traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă. Curăţarea drumurilor naţionale din judeţul Bistriţa – Năsăud a fost realizată cu 28 utilaje care au folosit 620 tone material antiderapant, iar pentru drumurile judeţene s-a acţionat cu 40 utilaje care au folosit 497 tone material antiderapant”, informează  plt. maj. Marius Rus, purtător de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.  

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin Centrul Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa al judeţului Bistriţa-Năsăud, monitorizează situaţia operativă din teren şi este pregătit să aloce resursele necesare atunci când situaţia o impune. Autorităţile vă recomandă să evitaţi pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică; dacă totuşi, deplasarea este absolut necesară, să vă informaţi dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate.

             “Asiguraţi-vă că sistemul de încălzire al autoturismului dumneavoastră funcţionează eficient. Urmăriţi cu atenţie, la posturile radio/tv, sursele on-line, buletinele meteorologice şi recomandările furnizate de autorităţile centrale şi locale. Porniţi la drum cu rezervorul de combustibil plin. Păstraţi-vă în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile. de asemenea, vă rugăm să anunţaţi, de îndată, orice situaţie de urgenţă, apelând, în cel mai scurt timp, numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112”, se arată în comunicatul transmis presei. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5