Peste 1500 tone de material antiderapant, împrăştiate pe drumurile judeţului

În judeţul Bistriţa-Năsăud, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, toate drumurile naţionale şi judeţene fiind însă deschise.

Potrivit datelor prezentate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în ultimele trei zile, pe drumurile naţionale care străbat judeţul, au intervenit 34 utilaje operative, care au folosit 805 tone material antiderapant; pe drumurile judeţene - 19 utilaje operative, 715 tone material antiderapant

"Cetăţenii judeţului care au planificate călătorii lungi, trebuie să ţină cont de următoarele măsuri:
- Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare;
- Să fie dotate autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.
- Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.
- Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.
- Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă (în special pentru călătoriile în zone pentru care au fost emise coduri de avertizare).
- Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a administratorilor de drumuri, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.
De asemenea, în condiţiile intensificării vântului, manifestaţi atenţie pe timpul deplasărilor pe jos, în zone în care au apărut porţiuni de polei", se arată în comunicatul postat pe site-ul Institituţiei Prefectului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5