Peste 1100 de participanţi vor lua startul la cea de a VIII-a ediţie a Crosului “Gabriela Szabo”

Crosul “Gabriela Szabo”, ajuns la cea de a opta ediţie, va reprezenta în 2013 şi un festival al sportului şi expresivităţii corporale. Nu mai puţin de 1118 participanţi din 19 judeţe şi-au confirmat prezenţa la acest eveniment sportiv de marcă pentru judeţul nostru. La startul competiţiei, va fi prezent Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului, în semn de respect pentru sport, dar mai ales pentru campiona şi omul Gabriela Szabo.
“Încă de la prima ediţie, obiectivele acestui cros au constat în selecţia către cluburile din Bistriţa, dar şi promovarea sportului. Trăim astăzi într-o lume tare bulversată din toate punctele de vedere. Sportul trebuie privit puţin mai larg, înseamnă şi educaţie, şi fair-play, înseamnă şi socializare, într-un cuvânt, înseamnă totul. Cât de frumos socializează copiii în faţa computerului şi cât de timizi sunt atunci când sunt puşi faţă în faţă. Asemenea ecenimente ar trebui să fie în fiecare oraş din România”, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, Gabriela Szabo.
Gabriela Szabo a ţinut să precizeze că, înaintea fluierului de start, va fi păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului din Boston. “Am fost extrem de revoltată pentru modul în care unii oameni încearcă să atragă atenţia. Să vii să concurezi cu sufletul deschis şi să nu mai ajungi acasă este inadmisibil”, a remarcat aceasta, transmiţând condoleanţe pentru cei care şi-au pierdut prietenii, rudele…

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a menţionat că autorităţile judeţene vor face efortuir ca acest eveniment sportive să se dezvolte . “În acest an avem o ediţie complexă, pentru că, pe lângă cros, în incinta Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu” vom avea şi alte competiţii, precum fotbal, volei, baschet, tenis de masă. În timp, sper să avem resursele necesare să tranformăm acest eveniment într-un festival al sportului, la nivelul judeţului, şi să mărim numărul ramurilor sportive care participă. (…) Va trebui să promovăm sportul şi să încercăm să îi ducem pe copii mai mult spre sălile de sport în detrimental teraselor, cluburilor unde le place mai mult”, a punctat Radu Moldovan.
La această competiţie participă copii nelegitimaţi doar din judeţul Bistriţa-Năsăud, şi anume, clasele V-VI (născuţi 2000 şi mai mici), şi clasele VII-VIII (născuţi 1998 şi mai mici). De asemenea, concursul propune o categorie separată pentru copii (feminin şi masculin), la care se adaugă şi secţiunea Open (feminin şi masculin).
Concursul va debuta sambata la ora 10, cu proba de 800 m pentru copiii nelegitimaţi, pentru celelalte categorii distanţele fiind de 2.000 m şi 4000 m. La această ediţie sunt anunţate şi premii consistente în bani, care pot ajunge până la 2.000 lei (premiul I, categoria Open), a explicat inspectorul şcolar de specialitate, prof. Leonida Ilieşiu.
“Este un câştig ca de la an la an să vină tot mai mulţi copii, reprezentanţi ai judeţelor vecine, reprezentanţi din oraşe înfrăţite cu Bistriţa. Cred că finalitatea există, rămâne ca cei care vor veni pe viitor să preia această ştafetă. Trebuie să ţinem steagul sus, este un steag al judeţului care poate fi reprezentat în orice loc din ţară. Brandul Gabriela Szabo este un brand planetar, mondial”, a remarcat prof. Ilieşiu.
Crosul “Gabriela Szabo” este organizat de Primăria municipiului Bistriţa şi IŞJ B-N, avându-i drept colaboratori pe Consiliul Judeţean BN, Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, LPS Bistriţa şi CMS Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5