Peste 125 de șoferi, sancționați într-o singură zi, pe drumurile județului

Polițiștii bistrițeni de la rutieră și ordine publică au desfășurat, miercuri, acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere. Polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, reducerea riscului rutier, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie,  punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Totodată, acțiunile polițiștilor vizează depistarea atât a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice și cu viteză excesivă, cât și a celor care nu acordă prioritate pietonilor sau care traversează neregulamentar strada.

„În urma activităţilor desfăşurate, la nivel județean, au fost aplicate peste 125 de sancţiuni contravenționale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de peste 43000 lei.

Față de 11 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare, pentru diverse abateri”, se arată în comunicatul IPJ BN.

Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză şi adaptării vitezei la condiţiile de drum,  întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Poliţia Română vă reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Le cauzează pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul e mai puternic, iar consecinţele dramatice.

Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5