Peste 160 kg de produse alimentare, reţinute pentru distrugere de inspectorii DSVSA BN

În luna octombrie, inspectorii din cadrul DSVSA Bistriţa-Năsăud au efectuat 178 controale în unităţi de panificaţie-patiserie-cofetărie, unităţi de fabricare paste făinoase, unităţi de ambalare şi îmbuteliere, unităţi de alimentaţie publică, magazine alimentare, supermarketuri, depozite en-gros, unităţi de vânzare produse congelate, pieţe agroalimentare, abatoare, târguri de animale, exploataţii de ovine, ferme de suine, canise, circumscripţii sanitare veterinare, precum şi controale în trafic.

În urma controalelor au fost aplicate, în conformitate cu prevederile HG 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare 14 sancţiuni contravenţionale, din care un avertisment şi 13 amenzi, în valoare de 15.200 lei.

„Principalele deficienţe constatate au fost manipularea neigienică a produselor alimentare; comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare; manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor; încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor la producerea, prelucrarea, distribuţia, punerea pe piaţă sau comercializarea alimentelor; vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare şi  eliberarea de documente sanitare veterinare de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi în alte condiţii decât cele prevăzute în normele, instrucţiunile şi dispoziţiile în vigoare

A fost dispusă reţinerea oficială şi dirijarea spre distrugere a cantităţii de 167,37 kg produse alimentare neconforme”, precizează directorul executiv Sorin Oros Mănarcă de la DSVSA BN.

Comentarii

08/11/16 11:43
Bistritean

Domnilor, nu ne mai tot imbatati cu teoria si cu stIrile astea de prost gust, prin care incercati sa va justificati existentA. Spuenti-ne clar si aratati exact ce societati comerciale nu respecta niste reguli obligatorii de productie, de gestionare, de transport, desfacere si consum... , ca opamenii sa nu mai compere de la ei nimic si sa dea faliment . Cu asta, PUNCT .
Degeaba le tot dati amenzi ( modice )... si puneti in massmedia niste stri asa... la modul general si ne concret... si cu alte cuvinte, toti cei in culpa, isi vad in continuare de treaba si tot asa vor face si tot asa ne vor imbolnavi si intoxica cu produsele lor si in continuare !
Intelegeti ca odata pusi la ziar si dati in massmedia CU NUMELE EXACT , este cea mai mare frica si spaima si ca numai acest lucru or sa-i determine sa fie si sa-si faca treaba in mod legal si cu respectarea tuturor "canoanelor " legale sa nu ne mai iblonaveasca altul ! " FRICA PAZESTE VIA SI NU NUMARUL DE PAZNICI " !
Stirea ca sa-u gasit produse din carne ... cu E.coli... dar nu ne spuneti din ce productie, a cui anume ... de cine sa ne ferim... este o stire asa, numai sa va aflai in treaba .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5