Peste 20 bistriţeni au rămas fără drept de port armă. 400 le mai au…

Un număr de 22 bistriţeni au rămas fără drept de port armă, după ce au fost verificaţi de poliţişti. În cazul a cinci persoane, s-a dispus suspendarea dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării, deoarece avestea sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie, potrivit legislaţiei în vigoare.

“De asemenea, faţă de 17 persoane s-a dispus anularea dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării, conform prevederilor art. 59 alin. 1, lit. a din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată », se arată în datele furnizate de Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

În perioada septembrie 2012 – ianuarie a.c., poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi sau Substanţe Periculoase au desfăşurat la nivel judeţean o acţiune privind verificarea deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale supuse autorizării. Scopul acţiunii a fost acela de asigurare a unui climat de legalitate, precum şi verificarea îndeplinirii condiţiilor care au stat la baza acordării dreptului celor 425 persoane fizice din judeţ de a deţine, purta şi folosi arme neletale supuse autorizării.

Comentarii

29/01/13 22:59

dar armele letale ? Se stie de unde provine carnea de vanat de la unele restaurante sau cat se braconeaza cu arme letale sau cu capcane?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5