Peste 2000 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Gabriela Ciornei

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, peste 2000 locuri de muncă vacante, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, Angela Koos, director executiv adjunct al AJOFM BN. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele, precum şi informaţii suplimentare cu privire la angajator, domeniul de activitate, condiţii de ocupare a posturilor, condiţii de muncă şi salarizare accesând portarul EURES naţional, www.eures.anofm.ro.
Astfel, cele mai multe posturi de muncă sunt oferite de Spania, care are disponibile 801 joburi, din care 800 pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi un post de maseur. În Portugalia sunt disponibile 400 locuri de muncă în agricultură, la culesul zmeurei. În Marea Britanie sunt oferite 330 locuri de muncă, din care 60 pentru îngrijitor persoane vârstnice, 60 pentru asistenţi medicali, 20 pentru manipulanţi marfă, 20 pentru stivuitori şi tot atâtea pentru şoferi pe maşini de mare tonaj. Angajatorii din Cehia caută lucrători în producţie, la asamblarea aparatelor de aer condiţionat, operatori, şoferi transport marfă internaţional, per total fiind 182 locuri de muncă.
În Germania sunt disponibile 127 locuri de muncă, dintre care 50 pentru asistenţi medicali generalişti, 15 pentru şoferi de tir, 10 pentru agenţi de securitate, 10 pentru agent de pază, plus cele pentru operatori maşini, strungari, electricieni, asistent manager etc. Tot 127 locuri de muncă sunt oferite şi de angajatorii din Suedia, preponderent pentru ingineri IT. Belgia, Finlanda, Irlanda, Norvegia, Ungaria sunt alte ţări care îi ofertează pe muncitorii români în diverse domenii de activitate, fie în domenii în care nu se cere experienţă ci doar studii medii, fie pentru directori de audit, proiectant construcţii, doctoranzi în inginerie biomedicală etc.

Comentarii

10/11/15 12:22
CETATEAN DE Cluj

Si cu e ne incalzeste pe noi asta ? Faceti locuri de munca aici, acasa la noi... si nu-i mai fortati pe tinerii care termina scolile si pe cei ramasi fara locuri de munci, sa-si ia "lumea-n cap" si sa fuga din tara ... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5