Peste 2394 crescători de ovine şi caprine au solicitat sprijinul financiar

Un număr de 2394 fermieri din Bistriţa-Năsăud au solicitat sprijinul financiar aferent anului 2012 pentru sectorul zootehnic – specia ovine şi caprine. Efectivul total pentru care s-a cerut acest ajutor financiar este de 276.430 capete, anunţă APIA Bistriţa-Năsăud, prin intermediul unui comunicat de presă.
Acest sprijin financiar se acordă în cadrul Plăţilor naţionale directe complementare. Reprezentanţii APIA derulează o activitate de control la faţa locului pentru verificarea conformităţii datelor declarate.
Până în 30 iunie, fermierii bistriţeni pot depune cereri pentru plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, la specia bovine.
“Solicitanţii trebuie să depună cererea, la A.P.I.A. Centrul Judeţean Bistriţa-Năsăud cu sediul în municipiul Bistriţa, str. Tărpiului nr. 21/A, însoţită de următoarele documente: copie dupa BI/CI / CUI /CIF, după caz; documentele care atestă provenienţa animalelor pentru exploataţiile înfiinţate după data de 31 ianuarie 2008; declaraţie pe propria răspundere că animalele pentru care solicită prima nu au fost eligibile la plata pentru primă în anul 2008 şi/sau 2009 şi/sau 2010 şi/sau 2011 (după caz) cu excepţia transferului integral al exploataţiei şi al animalelor; copii ale documentelor care atestă schimbarea formei de organizare conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, cu modificările ulterioare, dacă este cazul; copie dovadă cont bancar activ şi dovada înscrierii în evidenţa APIA cu cod unic de identificare (codul unic de identificare atribuit de către APIA în Registrul unic de identificare), dacă este cazul”, se arată într-un comunicat al APIA Bistriţa-Năsăud.
Până la această dată, în Bistriţa-Năsăud au fost depuse 5267 cereri de sprijin pentru un efectiv de 26.568 animale, ceea ce reprezintă 57% din totalul cererilor estimate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5