Peste 2500 PFA-uri şi 130 de Întreprinderi Individuale din Bistriţa-Năsăud riscă să fie radiate din oficiu

La data de 17 ianuarie 2019, expiră perioada de 2 ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) o au la dispoziţie pentru a solicita oficiului registrului comerţului din raza sediului profesional, înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Astfel, potrivit actului normativ mai sus menţionat, “PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, în timp ce “întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”.

În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, respectiv începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.

În judeţul nostru, pe lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate, publicată  pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, figurează 2508 PFA-uri şi 136 de II. Primăria Ilva Mică sau Primărie Ilva Mare se numără printre autorităţile locale care i-au înştiinţat pe locuitorii comunelor despre aceste modificări legislative, mai ales că există riscul să se piardă subvenţii la APIA sau să nu mai îndeplinească criterii de eligibilitate în alte proiecte europene.

Puteti consulta lista la adresa https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]