Peste 261.000 de bistriţeni sunt aşteptaţi la secţiile de votare

În judeţul nostru, la data de 17 aprilie, numărul bistriţenilor cu drept de vot era de 261.813 persoane, precizează judecătorul Reghina Berari, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 6 Bistriţa-Năsăud. Dintre acestea, 261.541 sunt alegători înscrişi în listele electorale permanente, iar 272 de alegători sunt cetăţeni ai Uniunii Europene, înscrişi în listele electorale complementare.
În Bistriţa-Năsăud, sunt constituite 62 de circumscripţii electorale şi 312 secţii de votare. În municipiu, electoratul bistriţean îşi va putea exercita dreptul la vot în 56 secţii, la Beclean - 11, la Năsăud – 8, în timp ce la Sângeorz Băi vor fi şapte secţii de votare. În mediul rural, cele mai multe secţii de votare sunt în comuna Chiochiş, unde o populaţie de circa 3.500 suflete este împrăştiată în zece sate.
Un număr de 207 secţii de votare au fost amenajate în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului, alte 68 sunt găzduite de instituţiile culturale, iar 37 secţii de votare sunt prin alte locaţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5