Peste 450 de angajaţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în grevă japoneză!

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a primit o informare de la Federația SANITAS din România, potrivit căreia a demarat procedurile de declanșare a conflictului colectiv de muncă la nivelul sectorului Sănătate. În adresa transmisă, SANITAS a precizat că, începând de azi, 7 iunie, desfășoară grevă japoneză, fără întreruperea activității, cu purtarea de însemne SANITAS, în toate unitățile din țară în care au membri de sindicat. Conform d-lui Darius Ilieșiu, responsabilul SANITAS al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, la nivelul unității medicale sunt 465 membri ai sindicatulului SANITAS, care participă la greva japoneză. Aceștia poartă ecusoane cu însemnele sindicatului și mențiunea "grevă japoneză", a transmis Camelia Strungari, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.
"Începând cu data de 7 iunie 2023, pentru susținerea revendicărilor membrilor de sindicat ai Federației SANITAS, în perioada negocierilor cu factorii de decizie și până la soluționarea revendicărilor noastre, în toate unitățile sanitare și cele de asistență socială în care avem membri, se desfășoară ”GREVĂ JAPONEZĂ”, fără întreruperea activității, cu purtarea de banderole/ecusoane cu însemnele SANITAS.
În cazul eșuării negocierilor, Consiliul Național al Federației va decide continuarea calendarului de acțiuni", a transmis SANITAS.
Revendicările SANITAS sunt:
Pentru sectorul de negociere colectivă SĂNĂTATE:
1. Deblocarea posturilor în sistemul sanitar public.
2. Punerea în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din sistemul de Sănătate.
a. Acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaților;
b. Calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată;
c. Calcularea tarifului orar pentru gărzi prin raportare la salariul aflat în plată;
d. Calcularea indemnizației de hrană prin raportare la salariul minim brut pe țară actual.
3. Reluarea discuţiilor asupra proiectului de lege a salarizării cu respectarea principiilor stabilite în cadrul grupului de lucru de la nivelul Ministerului Sănătăţii, acesta asigurând: predictibilitatea creşterii veniturilor fiecărui salariat din sistem, o ierarhie corectă şi echitabilă a salariaţilor din sistem.
4. Finanțarea corectă și suficientă a instituțiilor din Sănătate.
5. Reluarea imediată a negocierilor în vederea semnării Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului bugetar SĂNĂTATE.
6. Finanțarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanță în SĂNĂTATE.
7. Garantarea menținerii locurilor de muncă pentru personalul angajat în unitățile medicale din rețeaua CFR și după ce acestea vor fi transferate la alte autorități.
Pentru sectorul de negociere colectivă ASISTENȚĂ SOCIALĂ:
1. Deblocarea posturilor în sistemul de asistenţă socială.
2. Punerea în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din sistemul de Asistenţă socială.
a. Acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaților;
b. Calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată;
c. Calcularea indemnizației de hrană prin raportare la salariul minim brut pe țară actual;
3. Începerea discuţiilor asupra proiectului de lege a salarizării unitare a bugetarilor cu respectarea principiilor stabilite în cadrul grupului de lucru de la nivelul Ministerului Sănătăţii, completat cu funcţiile specifice asistenţei sociale, cele două sisteme beneficiind, întotdeauna, de o grilă comună.
4. Finanțarea corectă și suficientă a instituțiilor din Asistenţă socială.
5. Stabilirea imediată a unui calendar de negociere şi semnare a Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de negociere colectivă ASISTENŢĂ SOCIALĂ.
6. Garantarea locurilor de muncă pentru toţi salariaţii din sectorul de negociere colectivă Asistenţă socială - membri ai Federaţiei Sanitas din România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5