Peste 500 de joburi oferite absolvenţilor, la Bursă! Oferta e aproape dublă faţă de numărul tinerilor înregistraţi la AJOFM BN

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ dar şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt așteptați vineri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment organizat şi găzduit de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud, începând cu ora 10.

Potrivit datelor preliminare, 48 agenţi economici au confirmat participarea la bursă oferind 515 de locuri de muncă vacante. În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa - Năsăud sunt înregistrați 284 de absolvenţi , din care 154 beneficiază de indemnizație de șomaj. Rata şomajului în judeţul Bistriţa – Năsăud din luna septembrie are valoarea de 2,86 %, precizează directorul executi Otilia Râpan.

În ceea ce priveşte oferta angajatorilor,  23 de posturi sunt pentru persoanele cu studii superioare, respectiv inginer proiectant, inginer electric, inginer auto, inginer constructor, inginer instalații, economist, inginer electromecanic, inginer intreținere, inginer chimist, director vânzări, inspector resurse umane etc. Cele mai multe locuri de muncă, mai exact 492 sunt pentru persoanele cu studii medii şi profesionale, într-o gamă largă de meserii.

Trei agenți economici care au confirmat participarea la bursă și  doresc să încadreze tineri prin programul de ucenicie la locul de muncă. Se caută tineri ucenici în vederea calificării pentru meseriile de sudor, operator prelucrare mase plastice termoplastice și confecționer articole textile.

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, tinerii pot afla mai multe informații despre proiectul Your first EURES job 5.0 - PRIMUL TĂU LOC DE MUNCĂ EURES. PRIMUL TĂU LOC DE MUNCĂ EURES este un program la scară mică pentru mobilitatea locurilor de muncă pe teritoriul UE. Acesta ajută tinerii cetățeni din categoria de vârstă cuprinsă între 18 și 35 de ani din oricare dintre țările UE, Islanda și Norvegia să își găsească un plasament profesional – loc de muncă, stagiu sau ucenicie – în altă țară decât țara lor de reședință. De asemenea, programul ajută și anga­jatorii, în special întreprinderile mici și mijlocii (IMM-), să găsească lucrătorii de care au nevoie pentru posturile lor vacante greu de ocupat.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5