Absolvenţii bistriţeni, chemaţi la BURSĂ!

Absolvenţii unei forme de învăţământ care nu şi-au găsit încă un loc de muncă, dar şi alte categorii de persoane au şansa de a intra pe piaţa muncii, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Potrivit directorului executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud, Doris Moldovan, evenimentul se va desfăşura în date de 23 septembrie, în toate judeţele ţării şi în municipiul Bucureşti.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, numai în ultimele trei luni, un număr de 933 absolvenţi s-au înscris în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, după ce anul trecut figurau doar 732. Oricum, numărul participanţilor ar putea fi mult mai mare, dacă ne gândim că rata şomajului în Bistriţa-Năsăud a urcat la 4,4%, după ce, la finele lunii iulie, era de 3,96%.

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi să cunoască mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel sa aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă, să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5