Peste 600 de absolvenţi bistriţeni au intrat …în şomaj

Numai în luna septembrie, un număr de 617 absolvenţi ai diferitelor forme de învăţământ au îngroşat rândurile şomerilor din Bistriţa-Năsăud. Cu toate acestea, rata şomajului înregistrată la finele lunii trecute a fost de 4,14%, în scădere cu o,38 puncte procentuale, iar trendul se menţine descendent, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul executive Doris Moldovan de la AJOFM Bistriţa-Năsăud.

În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud figurau, la sfârşitul lui septembrie, 5529 persoane, dintre care 3152 beneficiau de indemnizaţie de şomaj. Prin implementarea măsurilor active, în cursul lunii septembrie, au fost angajate un număr de 399 persoane, dintre care mai puţin de o treime pe perioadă determinată.

Angajatorii bistriţeni oferă, în această perioadă, 150 locuri de muncă, dintre care 137 sunt pentru cei cu studii medii sau diverse calificări. La căutare sunt şoferii, dulgherii, sudorii, ospătarii, lăcătuş mecanicii, instalatorii, bucătarii, operatorii de prelucrare mase plastice, dar şi vânzătorii. Pentru cei cu studii superioare, posturile vacante sunt destinate celor care doresc şi pot să fie asistent manager, contabil, contabil şef, inginer mechanic, jurisconsult, manager, şef coloană auto sau subinginer zootehnist.

Şomerii bistriţeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot opta şi pentru un curs de formare profesională. Numai în această perioadă, se derulează sau stau să înceapă opt astfel de cursuri de calificare, pentru meserii precum cea de coafor, lucrător în comerţ, operator calculator, ospătar, atât la Bistriţa, cât şi la Beclean, Năsăud şi Sângeorz Băi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5