Aproape 650 bistriţeni au urmat cursuri de formare profesională la AJOFM BN, în acest an

Până la data de 30 septembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud a organizat  28 programe de formare profesională pentru un număr total de 648 persoane, din care 98,45% dintre persoane au beneficiat de gratuitate.

Dintre participanţi, peste 43% au vârsta sub 25 an, aproximativ un sfert dintre aceştia au vârsta între 25 şi 35 ani, iar peste 18 procente, între 35 şi 45 ani. Doar 12% dintre cei care au participat la programele de formare profesională aveau peste 45 ani, fapt care areată o anumită reticenţă pentru recalificare sau perfecţionare, după o anumită vârstă.

***

În perioada imediat următoare, A.JO.F.M. Bistriţa – Năsăud derulează 5 programe de formare profesională -  coşar, mecanic auto, manichiurist pedichiurist, contabil, comunicare în limba engleză. Dintre facilităţile acordate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă participante la formare profesională, amintim instruire teoretică şi practică gratuită; abonamente pe mijloacele de transport de la adresa de domiciliu la locul de desfăşurare a cursului, analize medicale şi materiale didactice, gratuite. cheltuielile cu instruirea teoretică şi practică cu cele 28 programe de formare profesională, se suportă din bugetul asigurarilor pentru şomaj”, menţionează Otilia Râpan, director executive al AJOFM BN.

Prin Centrul de Formare Profesională din cadrul AJOFM BN se derulează programe pentru următoarele ocupaţii: competenţe informatice - curs iniţiere; instalator instalaţii tehnice şi de gaze, lucrător în structuri pentru construcţii, dulgher, tâmplar, parchetar, lucrător în comerţ,  lucrător în cultura plantelor, bucătar, ospătar, patiser, cosmetic, frizer; manichiură pedichiură, coafor, technician maseur - curs de (re)calificare;  inspector resurse umane  - curs de perfecţionare; contabil - curs de specializare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5