În acest an, şomerii bistriţenii au la dispoziţie 21 de programe de formare profesională, prin AJOFM BN

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud  organizează, prin Centrul de Formare Profesională din subordinea agenţiei,  programe de formare profesională gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi), pentru bucătar, coafor, competenţe informatice, comunicare în limba engleză, contabil, coşar, cosmetician, dulgher–tâmplar– parchetar, fierar betonist - montator prefabricate, frizer, inspector resurse umane, instalator instalaţii tehnico- sanitare şi de gaze, lucrător în comerţ, lucrător în structuri pentru construcţii, machior, manichiură-pedichiură, ospătar, patiser, stilist - protezist unghii tehnice, tehnician maseur, zidar- pietrar - tencuitor.

«Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care urmează gratuit un program de formare profesională au o serie de drepturi pe perioada derulării cursului , şi anume de a beneficia de pregătire teoretică şi practică pe toata durata cursului şi de a susţine gratuit, de cel mult două ori, examenul de absolvire la finalizarea cursului. De asemenea, de au dreptul să beneficieze de rechizite şi materiale de instruire şi să primească în folosinţă manuale, iar, dacă este cazul, de echipament de protecţie pe timpul instruirii practice.

Cursanţilor care urmează gratuit aceste programme li se acordă, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun. Nu în ultimul rând, aceste persoane beneficiază de consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului », precizează directorul executiv al AJOFM BN, Otilia Râpan.

În cazul retragerii de la curs, aceste persoane nu vor suporta cheltuielile efectuate pentru serviciile de formare profesională, dacă se încadrează în muncă sau dacă încep o activitate economică.

Pentru înscrierea la un program de formare profesională sunt necesare o serie de documente, şi anume o cerere tip (se completează la sediul A.J.O.F.M. B - N), copie a actului de identitate, copie a certificatului de naştere, copie a certificatului de căsătorie (pentru femei), copie a diplomei de studii (ultimul act de studii), carnetul de şomer sau adeverinţa din care să rezulte că persoana este înregistrată la A.J.O.F.M.  B-N ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă.

Persoanele interesate să urmeze un program de formare profesională organizat de agenţie  sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj ll, telefon 0263 – 236296.

 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5