AJOFM BN: Programe noi de formare profesională pentru comunicare în limba germană şi specialist în securitate şi sănătate în muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud  organizează prin Centrul propriu de Formare Profesională, programe de formare profesională gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi). Planul de formare profesională pentru anul 2017  al AJOFM BN prevede organizarea a 46 de programe de formare profesională, care să cuprindă 840 de şomeri, în 27 de ocupaţii, anunţă directorul executiv Otulia Râpan.

Din cele 46 de programe de formare profesională, 45 se adresează şomerilor şi unul pentru persoanele private de libertate aflate în Penitenciarul Bistriţa (1 program de formare profesională în meseria de “lucrător în cultura plantelor”). Din întreaga ofertă de programe de formare profesională, 75% o reprezinta cursurile de calificare. Pentru anul 2017, se vor organiza 2 noi programe de formare profesională, şi naume specialist în domeniul sănătăţii şi securitătii în muncă şi comunicare în limba germană.

În acest an, cursurile organizate sunt pentru administrator pensiune turistică, agent de securitate, bucătar, coafor, competenţe informatice, comunicare în limba engleză, comunicare în limba germană, contabil, cosmetician, dulgher (exclusiv restaurator), formator, frizer, îngrijitor bătrâni la domiciliu, inspector/referent resurse umane, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, lucrător comercial, lucrător în cultura plantelor, lucrător în structuri pentru construcţii, machior, manager proiect, manichiurist, ospătar (chelner), patiser, presator mase plastice, specialist în domeniul SSM, stilist protezist de unghii, maseur.

În perioada următoare, se vor derula prin C.F.P. Bistriţa 11 programe de formare profesională în ocupațiile agent de securitate, comunicare în limba engleză, îngrijitor bătrâni la domiciliu, bucătar, contabil, cosmetician, frizer, lucrător comercial, lucrător în structuri pentru construcții, maseur și specialist în domeniul sănătăţii şi securitătii în muncă.

"Pentru înscrierea la un program de formare profesională sunt necesare o  cerere tip (se completează la sediul A.J.O.F.M. B - N); copie act de identitate; copie certificat de naştere; copie certificat căsătorie (pentru femei); copie diplomă studii (ultimul act de studii) şi carnet de şomer sau adeverinţă din care să rezulte că persoana este înregistrată la A.J.O.F.M. B-N ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă;

Persoanele interesate să urmeze un program de formare profesională organizat de agenţie,  sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj ll, telefon 0263 – 236296", explică directorul executiv Otilia Râpan.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5