AJOFM BN îşi propune să organizeze 38 de programe de formare profesională pentru peste 600 de şomeri. Vezi oferta şi cum te poţi înscrie!

Cei 20 de cursanţi care au finalizat programul de formare profesională de iniţiere “Comunicare în limba engleză” au participat, luni, la examenul final de absolvire. A fost primul examen din acest an organizat prin Centrul propriu de Formare Profesională din cadrul AJOFM Bistriţa – Năsăud. Cursul de iniţiere – comunicare în limba engleză  -  s-a desfăşurat în perioada 10.12.2018 – 23.01.2019, clasa a fost formată din 20 de persoane, din care 18 şomeri şi 2 plătitori.

“Pentru anul 2019, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud  va organiza prin Centrul propriu de Formare Profesională, programe de formare profesională gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi). În perioada următoare, se vor derula prin C.F.P. Bistriţa următoarele programe de formare profesională: “Administrator pensiune turistica” (Beclean), “Îngrijitor clădiri” (Sângeorz-Băi), “Agent de securitate” (Bistriţa şi Năsăud), “Bucătar” (Bistriţa), “Coafor” (Bistriţa), “Lucrător în structuri pentru construcții” (Bistriţa), “Maseur” (Bistriţa) și “Contabil”(Bistriţa)”, precizează directorul executiv Otilia Râpan.

Planul de formare profesională pentru anul 2019  al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud prevede organizarea a 38 de programe de formare profesională, care să cuprindă 601 de şomeri, în 31 de ocupaţii, şi anume administrator pensiune turistica ; agent de securitate; ambalator manual; baby sitter; bucătar; coafor; comunicare în limba engleză; comunicare în limba română; contabil; dulgher (exclusiv restaurator);expert achizitii publice; filator; frezor universal; frizer; îngrijitoare clădiri; îngrijitor bătrâni la domiciliu; inspector/referent resurse umane; instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze; lăcătuş mecanic; lucrător comercial; lucrător în structuri pentru construcţii; manager resurse umane; mecanic auto; manichiurist; maseur; ospătar(chelner); patiser; presator mase plastice; specialist în domeniul SSM; strungar universal; sudor.

Din cele 38 de programe de formare profesională, 37 se adresează şomerilor şi 1 pentru persoanele private de libertate aflate în Penitenciarul Bistriţa.

Pentru înscrierea la un program de formare profesională sunt necesare o cerere tip (se completează la sediul A.J.O.F.M. B - N); copie act de identitate; copie certificat de naştere; copie certificat căsătorie (pentru femei); copie diplomă studii (ultimul act de studii); carnet de şomer sau adeverinţă din care să rezulte că persoana este înregistrată la A.J.O.F.M. B-N ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă;

Persoanele interesate să urmeze un program de formare profesională organizat de agenţie,  sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj ll, telefon 0263 – 236296.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5