Şomerii bistriţeni se pot califica, gratuit! 24 de ocupaţii, în oferta AJOFM BN

Planul de forrmare profesională pentru anul 2016  al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud prevede organizarea a 45 de programe de formare profesională, care să cuprindă 839 de şomeri, în 24 de ocupaţii, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul executiv al AJOFM BN, Otilia Râpan.

“În ultimii cinci ani, prin AJOFM Bistriţa – Năsăud s-au desfăşurat mai multe serii de programe de formare profesională “de înfrumuseţare” gen cosmetician, coafor, manichiura-pedichiură, frizer, stilist, protezist unghii tehnice şi, în consecinţă, piaţa muncii locală a devenit saturată de aceste profesii. De aceea, anul acesta, AJOFM Bistriţa – Năsăud nu va mai organiza astfel de cursuri, ci vor apărea cursuri de calificare noi, precum cel de agent de securitate, confecţioner asamblor articole textile, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în confecţii din piele şi înlocuitori, lucrător în tâmplărie şi presator mase plastice”, a menţionat aceasta.

Se menţin, în oferta de programe de formare profesională cele pentru ocupaţiile de brutar; bucătar; cameristă;cofetar; competenţe informatice; comunicare în limba engleză; contabil; coşar; dulgher-tâmplar-parchetar; fierar-betonist; inspector resurse umane; instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze; lucrător în comerţ; lucrător în structuri pentru construcţii; ospătar (chelner); patiser și tehnician maseur.

Din cele 45 de programe de formare profesională, 44 se adresează şomerilor şi unul pentru persoanele private de libertate aflate în Penitenciarul Bistriţa (uj program de formare profesională în meseria de “lucrător în cultura plantelor”). În acest an, cu sprijinul Primăriei Parva, AJOFM Bistriţa – Năsăud îşi propune să organizeze un curs de calificare de “bucătar” pentru locuitorii aflaţi în aceasta zonă.

„Pentru înscrierea la un program de formare profesională sunt p serie de documente, şi anume cerere tip (se completează la sediul A.J.O.F.M. B - N); copie act de identitate; copie certificat de naştere; copie certificat căsătorie (pentru femei); copie diplomă studii (ultimul act de studii); carnet de şomer sau adeverinţă din care să rezulte că persoana este înregistrată la A.J.O.F.M. B-N ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă.

Persoanele interesate să urmeze un program de formare profesională organizat de agenţie  sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj ll, telefon 0263 – 236296”, a declarat directorul executiv Otilia Râpan de la AJOFM BN.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5