În aprilie, trei cursuri de formare profesională, 74 de persoane recalificate

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud va organiza în luna aprilie, trei cursuri de formare profesională.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă este vorba despre un curs de bucătar (28 de locuri), un curs de lucrător în comerţ (28 de locuri) şi un curs de operator calculator (18 locuri). În total, AJOFM va asigura pregătirea şi recalificarea a 74 de persoane.

În cadrul serviciilor de formare profesională oferite de AJOFM, cursanţii beneficiază de pregătire teoretică şi practică, de materiale de instruire. Cursanţilor le sunt eliberate, după absolvire, certificate atestate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Persoanele interesate de înscrierea la unul dintre aceste cursuri de calificare se pot adresa Centrului de Formare Profesională al AJOFM Bistriţa-Năsăud.

Bugetul alocat în acest an Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud îi va permite instituţiei să organizeze 38 de cursuri de formare profesională (12 cursuri de iniţiere şi 26 de cursuri de recalificare).

Centrul de Formare Profesională al AJOFM B-N este autorizat pentru a organiza 30 tipuri de cursuri diferite, din cele 38 de tipuri care se vor derula în 2011 în judeţul nostru. Pentru celelalte opt tipuri de cursuri se va apela la formatori independenţi, autorizaţi de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei.

În luna aprilie, ANOFM derulează 246 de programe de formare profesională pentru un număr de 5.120 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi a municipiului Bucureşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5