Şase programe de formare profesională, prin AJOFM BN, vor debuta în această lună

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud intenţionează să desfăşoare, începând cu data de 17 martie, nu mai puţin de şase programme de formare profesională, la Bistriţa, Beclean şi în comuna Parva. Programele sunt cuprinse în Planul de formare profesională pentru anul 2015, în baza parteneriatului de formare profesională încheiat între AJOFM BN şi Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj (CRFPA Cluj).

La Bistriţa, 28 şomeri vor începe un curs pentru technician maseur,  o grupă similară ca număr va urma un program de formare profesională în mesearia de cosmetician,  şi tot 28 şomeri se vo califica în meseia de coafor. Nu în ultimul rând, la Bistriţa va debuta şi un program de formare profesională în meseria de lucrător în construcţii.

La Parva, prin AJOFM BN va fi organizat un program de formare profesională pentru lucrător în construcţii, la care ar urma să participle 28 şomeri. Cursurile teoretice se vor efectua în cadrul Şcolii Gimnaziale “Vasile Scurtu” din Parva, iar practica se va efectua la SC Abrudan Construct SRL din Sângeorz – Băi.

Nu în ultmul rând, la Beclean, 28 şomeri se vor pregăti în meseria de instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze.

Începând cu luna februarie, prin Centrul de Formare Profesională Bistriţa din cadrul AJOFM BN, se derulează 3 cursuri de iniţiere cu durata de o lună şi jumătate în ocupaţiile “Competenţe informatice”, “Comunicare în limba engleză” şi “Contabil”, frecventate de 57şomeri.

“Planul de formare profesională pentru anul 2015 este gândit flexibil, în funcţie de modificările care vor aparea pe piaţa locală a muncii, putându-se opera modificări în structura pe meserii. Prin urmare, se vor putea organiza cursuri în meserii solicitate, altele decât cele cuprinse în plan, prin suplimentare sau înlocuire, inclusiv cu programe de pregătire în meserii noi apărute pe piaţă.

În anul 2015, se vor organiza de către AJOFM Bistriţa – Năsăud 41 programe de formare profesională pentru persoanele care beneficiază de servicii gratuite de formare profesională prin iniţiere, (re)calificare, perfecţionare şi specializare, care vor cuprinde 862 persoane, din care

837 şomeri aflaţi în evidenţele agenţie şi 25 persoane aflate în detenţie”, menţionează directorul executiv Otilia Râpan de la AJOFM BN.

Persoanele interesate să urmeze un program de formare profesională sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj ll, telefon 0263 – 236296.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5