Peste 850 bistriţeni vor fi iniţiaţi sau calificaţi într-o meserie prin programele AJOFM BN

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud organizează, în 2012, un număr de 39 de programe de formare profesională, dintre care zece sunt de iniţiere în meseria de operator calculator electronic şi reţele, care se vor derula prin Centrul de Formare Profesională. Alte 29 de programe de formare profesională vizează calificarea/recalificarea în meserii precum cea de bucătar, instalator, lucrător în comerţ, zidar, pietrar, tencuitor, lucrător în structuri pentru construcţii, ospătar (chelner), coafor, cosmetician, dulgher-tâmplar-parchetar, fierar betonist, manichiurist , sudor tehnician maseur.
Nu mai puţin de 850 persoane vor beneficia de servicii gratuite de formare profesionala, inclusiv 50 persoane aflate în detenţie, a anunţat directorul executiv Alexandru Manea, în cadrul Colegiului Prefectural.
În primele cinci luni, au fost iniţiate 21 cursuri, la care sunt cuprinşi 493 şomeri (ceea ce reprezintă 58% din numărul total de persoane propus pentru recalificare în 2012) şi opt persoane plătitoare. Până în prezent, 92 bistriţeni au absolvit aceste programe de formare profesională, 17 fiind deja angajaţi la diverse firme ca lucrător în comerţ.
Pentru anul 2012, bugetul alocat pentru derularea activităţilor de formare profesională este de 500.000. Pentru aceste patru cursuri finalizate a rezultat un cost mediu per cursant de 700 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5