Un număr de 6445 persoane au fost încadrate prin AJOFM BN

În aces an, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud şi-a propus să încadreze, prin implementarea măsurilor active, un număr de 6500 persoane, dintre care pentru 6445 persoane a fost dată “repartiţia”. Potrivit directorului executiv Otilia Râpan, realizarea acestui indicator, în pondere de peste 99%, nu ar fi fost posibilă dacă nu era compania Leoni, care a angajat peste 1000 persoane numai în acest an.

          “Din totalul de 6445 şomeri angajaţi, 532 şomeri sunt încadraţi la angajatori care beneficiază de subvenţii (încadrarea persoanelor peste 45 ani), iar 414 şomeri au beneficiat de facilităţi (mobilitate şi stimularea angajării)”, a precizat şeful AJOFM BN, la bilanţul activităţii instituţiei.

          În 2013, AJOFM a organizat patru burse ale locurilor de muncă, la care şi-au dat întâlnire 247 agenţi economici (cu 1355 posturi vacante) şi 2676 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

          ***

          Altfel, în acest an, au fost derulate nu mai puţin de 36 programe de formare profesională (un program s-a desfaşurat la Penitenciarul Bistriţa pentru 21 persoane private de libertate, în meseria de “lucrător în cultura plantelor”) .  Dintre acestea, şapte programe au fost de iniţiere ca opartor calculator, iar 29 sunt programe de calificare/recalificare în meserii precum cea de bucătar, coafor, cosmetician, dulgher, instalator, lucrător comercial, manichiurist, maseur, ospătar, patiser, pedichiurist, zidar etc.

          La programele de formare profesională, în acest an, au participat 846 şomeri,  dintre care 644 au absolvit aceste cursuri. Mai mult, după ce au dobândi noi competenţe profesionale, 376 şomeri şi-au găsit un loc de muncă.

*** 

AJOFM Bistriţa-Năsăud şi-a deschis marţi porţile, ca de altfel în fiecare zi. Totuşi, 10 decembrie marchează împlinirea a 15 ani de activitate a Serviciului Public de Ocupare în România. Licee'ni bistriţeni de la Colegiul Tehnic Infoel au fost invitaţii instituţiei, aceştia vizionând filmul "Cum să-şi cauţi un loc de muncă" şi relaţionând cu funcţionarii pe tema consilierii profesionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5