Peste 5000 de bistriţeni angajaţi, prin serviciile oferite de AJOFM BN

Prin implementarea măsurilor active, programul de ocupare asumat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud pentru anul 2016 a fost realizat în proporţie de 93 %, a anunţat directorul executiv Otilia Râpan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, în acest an, au fost încadrate5396 persoane, din care 5121 persoane în urma medierii. Alţi 275 bistriţeni au reuşit să se angajeze după ce au urmat un program de formare profesională la AJOFM BN. Nu mai puţin de 145 şomeri au beneficiat de măsura completării veniturilor, pentru că s-au încadrat înainte de expirarea indemnizaţiei pentru şomaj. AJOFM BN a acordat subvenţii angajatorilor care încadrează în muncă absolvenţi de învăţământ, în valoare de 1,088 milioane lei, pentru 212 persoane. De asemenea, peste 3,5 milioane lei au fost acordate de AJOFM ca subvenţii pentru angajatorii care încadrează în muncă şomeri peste 45 de ani, şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale sau persoane care mai au 5 ani până la pensie. Astfel, au fost încadraţi 607 şomeri.

Nu mai puţin de 11 tineri  cu risc de marginalizare au fost încadraţi la nivelul judeţului nostru, în perioada amintită, AJOFM BN dispunând de un buget de aproximativ 420.000 lei.

La aceste măsuri active promovate de serviciul de ocupare, se adaugă stimularea mobilităţii forţei de muncă de care beneficiază 20 şomeri (primă de instalare, per total fiind vorba de suma de 70.000 lei), acordarea de prime de încadrare absolvenţilor de învăţământ  (66 persoane, cuantum total 33.000 lei) şi stimularea angajării elevilor şi studenţilor pe timpul vacanţei de vară (38 convenţii cu agenţii economici, însumând 179 de elevi şi 43 de studenţi, iar cheltuiala realizată cu această măsură este de  81.985  lei).

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5