Peste 6000 de persoane, ocupate prin serviciile AJOFM BN. Peste 550 de şomeri au participat la programe de formare profesională

La nivelul judeţului, au fost ocupate 6.020 de persoane, planul de ocupare fiind realizat în pondere de 130,59 %  față de cel asumat pentru anul 2019, a precizat directorul executiv Otilia Râpan, în şedinţa Colegiului Prefectural.

Din total persoane, au fost ocupate 5.857 persoane prin servicii de medierea muncii. Nu mai puţin de 163 de  absolvenți ai programelor de formare profesională au ocupat un loc de muncă. De asemenea, prin  completarea veniturilor șomerilor care se încadrează înainte de expirarea indemnizației pentru  șomaj  au fost încadraţi 223  șomeri. AJOFM BN a  acordat subvenții angajatorilor care încadrează în muncă absolvenți de învățământ   pentru 194 persoane. Au fost acordate vsubvenții angajatorilor care încadrează în muncă șomeri peste 45 de ani, șomeri unici susținători ai familiilor monoparentale, tineri NEETs sau persoane care mai au 5 ani până la pensie pentru 1.041 șomeri ocupaţi. Pentru stimularea mobilității forței de muncă, 62 de șomeri au beneficiat de prime de mobilitate. Anul trecut, au fost acordate prime de inserție absolvenților de învățământ   pentru 38 persoane. Nu în ultimul rând, pentru stimularea angajării elevilor și studenților pe timpul vacanței de vară, au fost încheiate 22 convenții, pentru a beneficia de stimulentul financiar agenții economici, însumând 80 de elevi și 6 de studenți.

Pe parcursul anului 2019 au fost organizate 30 de programe de formare în 19 ocupații/calificări, 28 destinate șomerilor, iar 2 programe destinate altor persoane beneficiare de gratuitate în formare rofesională, respectiv pentru persoane private de libertate care mai au de executat cel mult 9 luni de detenție. La aceste programe au participat 551 de șomeri și 23 de persoane private de libertate.

Merită menţionat faptul că, în urma procedurii de evaluare, în baza indicatorilor de performanţă prevăzuţi de contractul de performanţă managerială pentru anul 2019, directorul executiv al AJOFM BN a obţinut  9,44 puncte din 10.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5