Peste 8600 de bistriţeni şi-au găsit un loc de muncă în acest an

Până la finele lunii noiembrie, la nivelul judeţului nostru au fost încadrate 8614 persoane, a anunţat directorul executiv al AJOFM B-N, Otilia Râpan, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acesteia, gradul de realizare a acestui indicator a fost de 154%, instituţia estimând că pe parcursul anului vor fi angajate 5600 persoane.

         Din cei peste 8600 bistriţeni încadraţi în muncă, 2812 provin din mediul urban, iar 5802 din mediul rural. De asemenea, peste 6400 persoane au fost încadrate pe perioadă nedeterminată, în timp ce 1815 persoane pe perioadă determinată.

         „Un număr de 1175 persoane au fost ocupate prin acordarea serviciilor de informare şi consiliere profesională, 348 persoane s-au angajat în urma organizării cursurilor de formare profesională, gradul de realizare al acestui indicator timp de 99,43%.  Nu mai puţin de 144 persoane au beneficiat de completarea veniturilor pentru şomerii care se încadrează înainte de expirarea şomajului. Pentru alte 635 persoane au fost acordate subvenţii angajatorilor pentru încadrarea şomerilor peste 45 de ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale”, a prezentat directorul executiv Otilia Râpan.

         Potrivit şefului AJOFM B-N, angajatorii din judeţ au beneficiat de subvenţii pentru încadrarea a 221 de absolvenţi, pentru alţi 126 de tineri absolvenţi fiind acordată prima de încadrare.

         Până la finele lunii noiembrie, cheltuielile cu măsurile active destinate stimulării ocupării forţei de muncă (care se adresează pe de o parte angajatorilor, pe de altă parte persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă) au fost în valoare de 4,659 milioane lei, o sumă de peste 3 milioane lei fiind direcţionată pentru stimularea angajatorilor care angajează şomeri aparţinând unei categorii defavorizate (persoane peste 45 de ani, unici întreţinători de familie, persoane cu handicap, persoane care mai au 5 ani până la pensie).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5