Vineri, Bursa absolvenţilor

Peste 900 de tineri bistriţeni sunt chemaţi la muncă

Toamna se numără bobocii, dar şi absolvenţii şcolilor bistriţene. Nu mai puţin de 933 absolvenţi figurează în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud drept persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Acestora le este destinat evenimentul de vineri, 23 septembrie, găzduit de AJOFM BN, sub sloganul Bursa absolvenţilor.

Potrivit directorului executiv Doris Moldovan, până în prezent, agenţii economici care au confirmat participarea oferă peste 100 locuri de muncă, atât pentru cei cu studii superioare – în domeniul transporturilor, industriei textile, a maselor plastice sau construcţii – cât şi pentru cei cu studii medii. Astfel, la căutare sunt cei care au o calificare în meseria de strungar, sudor, lăcătuş mecanic, macaragiu, tâmplar, dulgher, faianţar, electrician, ospătar, barman etc.

“Există o anumită reticenţă a angajatorilor de a participa la această bursă, cauzată de lipsa de interes a absolvenţilor, fapt dovedit la ediţia precedentă”, a declarat Doris Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă. De altfel, angajatorii s-au plâns că tinerii, chiar dacă nu au experienţă, vor să fie ...directori, cu salarii mari şi facilităţi de genul maşină de serviciu şi telefon. “Nutrim speranţa că absolvenţii care sunt înregistraţi vor manifesta un interes sporit pentru acest eveniment şi vor participa într-un număr cât mai mare şi din prisma faptului că au ocazia să discute direct cu angajatorii şi vor fi asistaţi de către consilierii agenţiei noastre”, a precizat directorul AJOFM BN.

Anul trecut, din cei peste 700 de absolvenţi înscrişi...la şomaj, la bursă au venit doar 310. Ce-i drept, doar 29 de tineri şi-au găsit şi un job. Situaţia s-ar putea repeta şi acum, mai ales că mulţi dintre absolvenţi preferă o indemnizaţie de şomaj de 250 lei, pe parcursul a şase luni, la care se adaugă şi indemnizaţia părinţilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5