Peste 600 de şoferi sancţionaţi de poliţişti. 37 au rămas fără permis

În perioada 22-24 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru reducerea riscului rutier, prin sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație, punând în pericol atât siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 160 000 lei.

Totodată, față de 37 de conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare pentru diferite nereguli.

*** 

La data de 22 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control în trafic un tânăr, de 21 ani, din Rebrișoara, care conducea un autoturism prin localitatea Salva. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. A fost înregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

***

În noaptea de 22/23 februarie a.c., pe DN 17, prin Prundu Bîrgăului, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr, de 19 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproximativ 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

  ***

La data de 24 februarie a.c., tot pe DN 17, prin Prundu Bârgăului, polițiștii Serviciului Rutier au identificat în trafic un bărbat, de 27 ani,  din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 23 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic, un bărbat, de 44 ani, din Mititei, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 23/24 februarie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat în trafic un tânăr, de 20 ani, din Rodna, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, prin localitate, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Fiind testat și cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare pozitivă, mai mică de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, se efectuează cercetări pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

***

La data de 24 februarie a.c., un bărbat, de 37 ani, din Gledin, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, pe fondul consumului de alcool și a neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, a pierdut controlul acestuia, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproximativ 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat și totodată a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 24 februarie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat în trafic un tânăr, de 18 ani, din Lechința, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 E, prin localitate, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost întocmit doar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

***

La data de 24 februarie a.c., pe DJ 172, prin Zagra, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au identificat în trafic un tânăr, de 18 ani, din localitate, care conducea o motocicletă neînmatriculată și fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare negativă. Polițiștii efectuează cercetări pentru punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 24 februarie a.c., poliția a fost sesizată de un bărbat, din Rebra, despre faptul că autoturismul său, care se afla parcat în afara părții carosabile a DJ 172 B, ar fi fost acroșat de un autoturism, reținând și numărul de înmatriculare. La scurt timp, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat autoturismul în cauză, pe raza localității Rebra, identificând totodată și persoana care l-a condus, ca fiind un tânăr, de 20 ani, din Sînmihaiu de Cîmpie. Tânărul identificat a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de aproximativ 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5