Şoferi băuţi, depistaţi pe drumurile judeţului!

Mai multe infracțiuni la regimul rutier au fost constatate în trafic de polițiști, în acest sfârşit de săptămână, fiind depistaţi şoferi băuţi, fără permis de conducere sau cu permisul suspnedat, cu numere false de înmatriculare etc.  

Iată câteva dintre exemplele oferite de Poliţia 

În noaptea de 12/13 octombrie a.c., polițiștii rutieri din Beclean au depistat în trafic un tânăr, de 18 ani, din Beclean, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

***

La data de 12 octombrie a.c., un bărbat, de 34 ani, din Parva, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Dumitra, a pierdut controlul acestuia, intrând în coliziune cu un cap de pod, din afara părții carosabile. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul condus nu este înmatriculat, iar plăcuțele de înmatriculare aplicate aparțin altui autovehicul. Totodată, bărbatul a refuzat solicitarea polițiștilor de a fi testat cu aparatul etilotest, respectiv prelevarea de mostre biologice de sânge. Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au înregistrat dosar penal pentru punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

***

Sâmbătă, pe DN 15 A, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au identificat în trafic un bărbat, de 31 ani, din Teaca, în timp ce conducea un moped, prin localitate, fără a deține permis de conducere. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în trafic un bărbat, de 70 ani, din Ocnița, în timp ce conducea un moped, prin localitate, fără a deține permis de conducere. S-a înregistrat dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 13 octombrie a.c., un bărbat, de 50 ani, din Josenii Bîrgăului, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 173 D, prin localitatea Prundu Bîrgăului a fost implicat într-un incident rutier, soldat doar cu pagube materiale. Astfel, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 13/14 octombrie a.c., polițiștii rutieri din Beclean au depistat în trafic un tânăr, de 20 ani, din Figa, în timp ce acesta conducea un autoturism pe raza orașului Beclean, aflându-se sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost înregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

Duminică., pe DN 17, prin localitatea Șieu – Sfântu, polițiștii Serviciului Rutier au efectuat semnale regulamentare de oprire în trafic, unui autoturism, care circula cu viteză peste limita legală. Persoana care conducea autoturismul în cauză nu a oprit la semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea. Polițiștii rutieri au procedat la urmărirea acestuia până în localitatea Șintereag, unde a fost identificat ca fiind un bărbat, de 34 ani, din Domnești. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 14 octombrie a.c., un bărbat, de 37 ani, din Dumitra, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 C, prin Cepari, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul acestuia, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate, ulterior fiind proiectat în gardul unui imobil din afara părții carosabile. În urma accidentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a șoferului. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii năsăudeni au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5