Peste 70 de controale efectuate de inspectorii DSVSA BN. Cumpăraţi produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar veterinar!

În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradiţional, creşte consumul de produse alimentare, inspectorii D.S.V.S.A. Bistrita Năsăud efectuează controale pentru verificarea modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor în pieţe, târguti, abatoare, unităţi de procesare precum şi în unităţi de vânzare cu amănuntul.

Potrivit directorului Ioan Bogolin, controalele se efectuează, în perioada 4 decembrie – 7 ianuarie 2018, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Numai săptămâna trecută, au fost făcute 72 controale şi s-au aplicat 8 amenzi în valoare de 8.800 lei.

„D.S.V.S.A. recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar veterinar. Aceasta înseamnă că produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică.

Cumpăraţi carne de porc, produse sau preparate obţinute din aceasta, numai din locuri sau spaţii autorizate şi supravegheate sanitar veterinar, care, prin programul de control implementat de către inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, garantează că acestea provin din abatoare autorizate, unde este asigurată asistenţa sanitară veterinară permanentă”, transmite directorul executiv Ioan Bogolin. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5