Peste 70% dintre apelurile la 112 sunt false

Peste 70% dintre apelurile făcute către 112, în trimestrul al doilea al anului în curs, sunt false. Potrivit statisticii realizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, la Numărul Unic de Urgenţă 112 au fost primite şi tratate 42.653 de apeluri. Dintre acestea 29,48 % au fost reale şi 70,52 % false.

,,Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă – 58,71 %, Poliţie – 24,68 %, Pompieri, SMURD – 15,37% şi Jandarmerie – 1,24 %”, ne comunică purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Special, colonel Adrian Fulea.

Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre-pay.

,, Ca urmare a constatărilor făcute de către autorităţile statului, 14 cetăţeni au fost sancţionaţi conform legii pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112. Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt STS.

Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5