Peste 900 de bistriţeni s-au alăturat campaniei „Aducem Basarabia Acasă”

Platforma Civică Acţiunea 2012 a desfăşurat, la nivel naţional, o amplă acţiune de strângere de semnături sub sloganul „Aducem Basarabia Acasă”, pentru sprijinirea unei iniţiative legislative care să facă din Republica Moldova o prioritate a statului român.

          Numărul de semnături necesar a fost de 100.000, de la cetăţeni cu drept de vot, pentru promovarea unei legi care să favorizeze crearea unei instituţii în subordinea primului-ministru cu rol de coordonare a strategiilor pentru cel de-al doilea stat românesc; simplificarea procedurilor de obţinere de către românii de peste Prut a vizelor de intrare în România şi integrarea basarabenilor în viaţa socio-culturală din România.

          „Până în data de 31 august, la nivel naţional s-au strâns 117.481 de semnături. Bistriţa-Năsăud s-a alăturat celorlalte judeţe din ţară în promovarea campaniei Aducem Basarabia Acasă (www.basarabia-acasa.ro), după centralizarea tuturor listelor întocmite la nivel naţional rezultând că voluntarii bistriţeni au reuşit să adune, până la sfârşitul campaniei, 906 semnături.

          Doresc să mulţumesc tuturor voluntarilor pentru efortul depus, cetăţenilor care ne-au acordat semnătura, tuturor celor care ne-au sprijinit, fie că a fost vorba de o recomandare sau de răspândirea informaţiilor despre această campanie către prieteni sau cunoscuţi, fie că a fost vorba de sprijin logistic. Vreau, de asemenea, să transmit mulţumiri Înalt Preasfinţiei Sale Andrei Andreicuţ, arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, precum şi părintelui protopop Alexandru Vidican, pentru că au permis voluntarilor să strângă semnături de la enoriaşii susţinători ai acestei cauze”, precizează Ovidiu Paul Lazăr, coordonator  al campaniei în judeţul Bistriţa-Năsăud.

          Reprezentanţii Platformei Civice Acţiunea 2012 continuă demersurile pentru materializarea eforturilor depuse în această campanie, astfel ca până în data de 15 octombrie 2013 proiectul de lege să fie înaintat în Parlament.

          Platforma Civică Acţiunea 2012 îşi propune să continue lupta pentru reîntregirea ţării, prin mai multe campanii de informare ce se vor desfăşura pe parcursul anilor 2013 şi 2014.

          Platforma Civică Acţiunea 2012, site www.actiunea2012.ro, este o coaliţie formată din peste 30 de ONG-uri, care susţine ideea unirii Republicii Moldova cu România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5