Bistriţenii, invitaţi să semneze pentru proiectul “Aducem Basarabia Acasă”

Platforma Civică Acţiunea 2012 desfăşoară, la nivel naţional, acţiunea de strângere de semnături “Aducem Basarabia Acasă”, pentru sprijinirea unei iniţiative legislative care să facă din Republica Moldova o prioritate a statului român.

          “Este nevoie de cel puţin 100.000 de semnături, de la cetăţeni cu drept de vot, pentru o lege care să favorizeze crearea unei instituţii în subordinea primului-ministru cu rol de coordonare a strategiilor pentru cel de-al doilea stat românesc;  simplificarea procedurilor de obţinere de către românii de peste Prut a vizelor de intrare în România; integrarea basarabenilor în viaţa socio-culturală din România”, precizează Ovidiu Paul Lazăr, coordonator pe Bistriţa-Năsăud al campaniei.

          Până în data de 2 iunie, la nivel naţional s-au strâns 43.005 semnături. Bistriţa-Năsăud s-a alăturat celorlalte judeţe ale ţării în promovarea campaniei “Aducem Basarabia Acasă”, prin formarea unei echipe de 9 voluntari, care au reuşit de adune, în decurs de trei săptămâni, 332 de semnături.

          “Bistriţenii sunt chemaţi să se implice în număr cât mai mare în această campanie de interes naţional. Până în data de 30 iunie când se va încheia campania Aducem Basarabia Acasă, bistriţenii au şansa de a muta efectiv cu mâna graniţa ţării, semnând.

          Voluntarii îi vor lua în evidenţă pe toţi bistriţenii care doresc să susţină campania Aducem Basarabia Acasă la cortul instalat pe Pietonal, în faţa pasajului VI, în fiecare sâmbără şi duminică, între orele 16:30 şi 19:30. De asemenea, bistriţenii sunt rugaţi să acorde timp voluntarilor care îi vor aborda pe stradă şi care pot fi identificaţi după tricoul şi ecusonul specific”, explică Ovidiu Paul Lazăr..

          Potrivit articolului 74 din Constitutia României, „cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative”.

*** 

          Platforma Civică Acţiunea 2012, site www.actiunea2012.ro, este o coaliţie formată din peste 30 de ONG-uri, care susţine ideea unirii Republicii Moldova cu România. Iniţiativa legislativă poate fi consultată pe site-ul www.basarabia-acasa.ro . De asemenea, pe acelaşi site sunt disponibile informaţii, actualizate în timp util, referitoare la evoluţia pe judeţe a campaniei Aducem Basarabia Acasă.

Comentarii

10/06/13 14:11
Ardelean de soi

BASARABIA ESTE ACASA PRIN TESTAMENTUL UNIRII DE LA 1918 FACUT PE VECIE ...dar dusmanii ne-au despartit..acum nimeni nu mai poate infringe dorinta de reintregire..poporu si minunatii voluntari vor garanta acest deziderat..in ciuda faptului ca guvernantii pe strutu fac.. le ploua in gura ca nu scot o vorba buna ..PARLAMENTARII in schimb sint sublimi sint minunati alaturi de toti ce au semnat..asa co Bistriteni dragi semnati..semnati..

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5