Peste 930 de angajaţi MAI, mobilizaţi pe timpul scrutinului de astăzi

 Nu mai puţin de 931 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenaţi, duminică, în judeţul nostru, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru protecția celor 313 de secţii de votare,  pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European. 
 
"Pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud pe timpul desfăşurării alegerilor membrilor din România pentru Parlamentul European, vor fi angrenaţi 537 poliţişti, 205 jandarmi şi 189  pompieri. 626 de angajaţi M.A.I. vor asigura protecția celor 313 de secţii de votare, amplasate în 286 locuri. Un număr de 173 de poliţişti şi 35 jandarmi, în perioada desfăşurării procesului electoral, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale. De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul județului, vor acţiona, conform competenţelor, 51 de poliţişti, constituiţi în 5 echipe operative. Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 46 angajați M.A.I., care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru", informează Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.
 
 *** 
Precizăm faptul că în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bistriţa-Năsăud se află încarceraţi 4 arestaţi preventiv, dintre care 3 cu drept de vot. Dintre aceștia, unul și-a exprimat dorința de a-şi exercita dreptul de a vota. De asemenea, la nivelul județului sunt 2 arestaţi la domiciliu, dintre care unul a solicitat să voteze prin intermediul urnei speciale.
 
*** 
Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, „Votează legal”, la I.P.J. Bistriţa Năsăud au fost primite 300 de afişe, care au fost postate în spaţiile cu vizibilitate mare. Acestea vor putea fi consultate şi în ziua alegerilor, la toate locaţiile secţiilor de votare din judeţul Bistriţa-Năsăud.
 
Scopul campaniei este informarea, prevenirea şi conștientizarea cetățenilor români, cu drept de vot, asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.    
 
Reamintim că potrivit articolului 387 din Codul Penal (Frauda la vot) votarea de două sau mai multe ori, sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.
 
De asemenea, art. 386 din Codul Penal (Coruperea alegătorilor) prevede că (1)Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni.  
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5