Piaţa Decebal se va închide de anul viitor! Ioan Turc: Vom avea cea mai modernă piaţă agroalimentară din România

         Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat că Piaţa Decebal ar putea fi închisă, cel mai devreme, la sfârşitul anului, însă mai probabil în primăvara viitoare, pentru a fi edificată „cea mai modernă piaţă agroalimentară din România”. Deocamdată se lucrează la studiul de fezabilitate.

         „Sper că fie la sfârşitul anului, fie undeva în iarna-primăvara anului viitor  - dacă toate documentaţiile le facem acum pentru construirea noii pieţe vor mai dura - vom închide Piaţa Decebal. Viitoarea piaţă se va construi. Lucrăm la un proiect complex, frumos şi din punct de vedere arhitectural, din punct de vedere structural va fi fără vicii. Bani sunt, pentru că din creditul pe care l-am contractat, o parte din bani vor merge către construirea pieţei. Avem toate ingredientele ca piaţa să se facă”, a explicat primarul Turc.

         Acesta a adăugat că Hala Decebal este o proprietate privată şi nu se poate interveni. „Inventariem toate terenurile şi construcţiile neconforme. Am creat cadru legal pentru ca cei care nu-şi întreţin clădirile şi terenurile să fie impozitaţi cu până la 500% mai mult. Anul acesta vor curge notificările, iar de anul viitor îi vom premia pe toţi cei care nu au grijă de proprietăţi. Nu le va conveni să plătească impozit de cinci ori mai mult, fie le vor vinde, fie le vor repara”, a mai spus edilul Bistriţei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5