Pioasă recunoştinţă celor 110 eroi măiereni, căzuţi în cele două conflagraţii mondiale

pr. Dan Cismaş

Astăzi ne bucurăm de o întreită sărbătoare: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor. Pentru a marca această zi atât de importantă, parohia noastră a organizat nişte momente deosebit de emoţionante.

La Sfânta Liturghie săvârşită în biserica cu hramul Sfântul Arhidiacon Ştefan au participat foarte mulţi copilaşi de la grădiniţele din localitate, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, împărtăşindu-se toţi, la momentul rânduit, cu Trupul şi Sângele Domnului Hristos. Apoi, după terminarea slujbei, copilaşii şi credincioşii prezenţi la slujbă, alături de părintele paroh Dan Cismaş, domnul primar Vasile Dumitru şi de Fanfara Rodna au mers într-o paradă a portului popular, de la biserică, până la Troiţa din faţa Liceului Tehnologic Liviu Rebreanu.

Primăria Maieru, prin domnul primar Vasile Dumitru şi domnul viceprimar Vasile Deac, Parohia Ortodoxă Maieru, prin prim-coratorul Vasile Moisil şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, prin domnul Radu Hădărău, au depus coroane de flori în faţa Troiţei, în acordurile Fanfarei Rodna, care a intonat Imnul Eroilor şi alte cântece patriotice.

Pe urmă, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru cei 110 ostaşi măiereni căzuţi pe câmpurile de luptă în cele Două Războaie Mondiale.

La sfârşitul acesteia, părintele paroh Dan Cismaş a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a remarcat importanţa aducerii aminte de faptele bravilor noştri înaintaşi, pentru a ne înţelege fiecare menirea şi rostul pe acest pământ. După cuvântul de învăţătură al părintelui paroh au urmat alocuţiunile domnului primar şi a domnului profesor Mâti.

În finalul momentului, copilaşii prezenţi au susţinut un scurt moment artistic. Prin evenimentul acesta s-a reuşit să se aducă o pioasă recunoştinţă eroilor măiereni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5